maandag 26 maart 2012

“Bont, blauw, voldaan en genoten”

Mijn achtste schoolweek van dit kwartiel zit er weer op. In deze blog neem ik jullie mee naar een training zoals je deze in je laatste kwartielen op school kunt krijgen.

De meeste lessen in het laatste jaar zijn voor de kernopgave Dreigende Escalatie. We worden klaargestoomd om op te treden bij evenementen met een dreiging dat het uit de hand kan lopen. Door zeven agenten wordt een aanhouding verricht in een grote groep. Deze ochtend stond in het teken van samenwerking en fysieke training, hiervoor gingen we naar de stormbaan bij de marechaussee.

We startten met de standaard warming-up. Bij onze docent is dat twee rondjes hardlopen op de sintelbaan. Tijdens het tweede rondje worden op iedere hoek diverse krachtoefeningen uitgevoerd zoals opdrukken, buikspieroefeningen en kniebuigingen.

Na de warming-up werd de groep in vier teams opgesplitst. De eerste ronde stormbaan was op basis van samenwerking en techniek. De docent gaf ons tips en aanwijzingen en we herhaalden de hindernissen meerdere malen om de verschillende technieken onder de knie te krijgen. Als team help je elkaar hierbij zowel op fysiek als mentaal vlak. Je helpt elkaar dus om bijvoorbeeld een muur over te klimmen, maar ondersteunt elkaar ook mentaal. Sommige hindernissen zijn op hoogte en brengen de nodige spanningen met zich mee.

Na deze ronde volgde er nog een. Dit keer gingen we werken op tempo met de technieken die zojuist waren aangeleerd. Ook nu was je als team aan het werk en bleef je nauw met elkaar samenwerken. De samenwerking verliep soepel en al snel waren alle teams de baan weer over. Met een korte evaluatie sloten we de training af.

Wat is er nou lekkerder dan gezellig met zijn allen fysiek aan de slag en heerlijk weer erbij?
Onze conclusie: Bont, blauw, voldaan en genoten!!

Lindy volgt de opleiding tot Allround politiemedewerker (hoofdagent) in Apeldoorn. Ze werkt bij korps Utrecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten