dinsdag 26 maart 2013

Een drukke noodhulpdienst


“Vandaag draaide ik opnieuw mee met de noodhulp. Na de briefing zijn we de straat op gegaan. Al snel kregen we rond 09:15 een melding van 2 zwervers die verbleven in een wijk die gesloopt werd. De wijk was geheel afgezet met een hek en er waren werklui bezig met slopen. Toen wij ter plaatse kwamen spraken we een aantal werklui die zich in en rondom een keet bevonden en die wezen naar een half gesloopte schuur. Wij liepen die richting op en al snel vonden we de 2 zwervers. Mijn collega sprak ze aan en vertelde dat zij hier weg moesten en dat ze de spullen moesten meenemen indien ze die nog nodig hadden. Ik zag zilverfolie liggen en een naald dus waarschijnlijk gebruikten ze ook drugs.

Eenmaal van het terrein af kregen wij rond 10:15 een melding van een poging tot inbraak. Het bleek te gaan om een appartement op de eerste verdieping met een balkon. Waarschijnlijk zijn de inbrekers hier naar boven geklommen en hebben ze zonder succes de deur proberen te forceren. Wel vertelde de vrouw ons dat dit de 5e keer is in 2 jaar. We hebben een verzoek ingediend bij de TR (technische recherche) om onderzoek te verrichten.

Rond 11.00 verzocht de meldkamer ons om naar Otterlo te rijden vanwege een winkeldiefstal bij de Spar. Hier hebben wij een aangifte opgenomen en camerabeelden bekeken. We hebben nog in de omgeving uitgekeken naar een witte Peugeot met Frans kenteken maar niet kunnen vinden.

Na de pauze zijn we naar een woninginbraak gegaan waar mensen buiten ons stonden op te wachten. De woning was van een ouder echtpaar waarvan de man recent was overleden en de vrouw in het ziekenhuis lag. De 3 volwassen kinderen van het echtpaar kregen een telefoontje van de buren omdat zij vermoedden dat er was ingebroken. Wij maakten kennis met de kinderen en zij lieten ons de poort zien. Deze was geforceerd en na het naar binnen lopen van de tuin zag je dat het raamkozijn was geforceerd en dat de inbrekers via het raam naast de achterdeur naar binnen waren gekomen. De kinderen van het echtpaar waren geëmotioneerd en gevoelsreflectie was hierbij erg belangrijk. Zelf heb ik nog in de omgeving een kleinschalig buurtonderzoek gehouden om na te gaan of iemand nog iets gezien/gehoord had maar er bleek niemand thuis te zijn.”

Tom (23) volgt de opleiding tot Politiemedewerker. Hij is werkzaam bij politieregio Oost-Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten