dinsdag 17 maart 2015

Toeval

“Op vrijdagavonden hebben wij, de vrijwilligers, vaak acties waarbij we samen met de beroepscollega's op verzoek van onze wijkagenten een actueel probleem in de wijk aanpakken.
De dienst was tot op dat moment redelijk rustig geweest en bijna voorbij, toen ik een collega over de mobilofoon hoorde vertellen dat hij achter een auto reed, die eigendom was van een “bekende".
De eigenaar van de auto was de dag ervoor ook al staande gehouden inzake drugs, lazen we in het systeem.

Er zaten twee personen in de auto en vanwege de veiligheid hebben we afgesproken ieder voertuig met 2 eenheden te controleren, dus m’n collega en ik lieten weten dat we eraan kwamen.

We kwamen precies aan op het moment dat de collega’s het voertuig staande hielden en ik vroeg de bijrijder uit te stappen en zich te legitimeren.We trokken hem na in de systemen en zagen dat hij al een aantal jaren gezocht werd vanwege een gewelddadige overval op een woning in een nabijgelegen dorp en hij had nog wat openstaande boetes met als dwangmiddel gijzeling.

“Je bent aangehouden”, hoorde ik mezelf zeggen en vanwege de aard van het misdrijf waarvoor hij gezocht werd, hebben we hem geboeid en in de bus gezet. We brachten hem naar het cellencomplex ter voorgeleiding aan de Hulpofficier van Justitie, waarna hij werd ingesloten.

We voeren onze bevindingen in het systeem in en lezen de berichten die bij de zaak horen. Blijkbaar zijn collega’s al vaker naar de woning en verschillende kennissen van de verdachte gegaan, maar ze hebben hem nooit aangetroffen.

Het was dus echt toeval dat hij op dit moment in die auto door ons werd aangetroffen en bij toeval komt deze persoon, wat toch een zware crimineel bleek, een tijdje niet meer op straat.”

Freddy is accountmanager en daarnaast werkt hij bij Eenheid Zeeland-West-Brabant als politievrijwilliger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten