vrijdag 26 juli 2013

Slecht nieuws…

“Zaterdag hadden we weer een dienst, onze coach en wij (de drie vrijwilligers in opleiding). Bij aanvang van de dienst werd gemeld dat er al sinds donderdag een oudere man (84) vermist was, hij zou verward zijn en dementerend. Daarnaast is hij slecht ter been en kan hij niet zonder medicijnen. Tijdens de dienst werd natuurlijk uitgekeken naar de man en bijbehorende fiets, die ook verschillende opvallende kenmerken had. Er waren wat tips, een daarvan was dat hij in de nabijgelegen bossen bij een restaurant gezien zou zijn, de andere op een plek in het bos dichtbij dat restaurant. In de ochtend werd onze coach, die belast was met de zaak, gebeld door de familie die zelfstandig een zoektocht op wilde gaan zetten.

Als men gaat zoeken is het belangrijk dat dit goed gebeurt, onze coach stelde daarom voor dat wij mee zouden gaan helpen met de zoektocht. We begonnen om 13:30 uur en hebben tot 16:45 uur door de bossen gelopen met de 25 familieleden van de vermiste man. Helaas zonder resultaat. 
 
Na een kort overleg waarbij de familie hartelijk bedankt werd voor de hulp keerden we terug naar het politiebureau, onze dienst zat er al enige tijd op. De porto’s werden afgemeld, de tassen en spullen waren al uit de auto toen de GMK (Gemeenschappelijke Meldkamer) de melding doorgaf dat er een overleden man is aangetroffen, in de bossen nabij het restaurant wat de basis was geweest van onze zoektocht. Snel de porto terug aangemeld en in een stoet politievoertuigen, de motoragent, wij met twee auto’s, de officier van dienst, later ook nog FTO (forensisch technisch onderzoek) gingen we ter plaatse.
 
Ter plaatse bleek dat het inderdaad de vermiste man was, hij was helaas overleden. Een misdrijf is door de collega’s uitgesloten, op dit moment is de doodsoorzaak nog niet vastgesteld.”
 
Freddy is accountmanager en volgt in zijn vrije tijd de opleiding tot politievrijwilliger. Hij werkt bij Eenheid Zeeland - West-Brabant. 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten