woensdag 29 februari 2012

Laatste blog

“Nadat ik de eerste 5 periodes bij het Klpd heb gewerkt, ben ik overgestapt naar de politie Flevoland. Het werkaanbod bij het Klpd is erg specialistisch (red. bijvoorbeeld spoorweg- of waterpolitie). Maar voor mij te beperkt. Ik wilde graag het échte politiewerk op straat doen. Dus de overstap naar Flevoland gemaakt en ik ben geplaatst in Almere.

In Almere is het gebruikelijk dat in kwartiel 6 de studenten een recherchestage van twee weken doen. In deze stage heb ik veel geleerd, maar het leukste vond ik het doen van een huiszoeking. Omdat er spoed bij zat en er verder niet veel collega’s beschikbaar waren, ging ik mee. Van te voren werden we kort ingelicht waar er naar gezocht werd en wie we in de woning konden aantreffen. De instructie was 1 keer aanbellen en als er dan niet werd opengedaan, de deur open rammen. Dit om te voorkomen dat er bewijsmateriaal vernietigd zou worden. Ik werd gevraagd om samen met een ervaren collega de deur dan open te rammen. Daarvoor gebruiken we bij de politie in spoedgevallen een zware metalen buis. Tja, daar sta je dan. Mijn eerste huiszoeking en direct al met die deurram in handen. Eenmaal bij het huis aangekomen werd er aangebeld en gewoon opengedaan. Best jammer, ik had graag in actie willen komen… De persoon in de woning werd naar het politiebureau gebracht omdat wij vermoedden dat hij illegaal was. Toen aan het zoeken gegaan en dat vond ik heel bijzonder. Dan worden alle lades opgetrokken, matrassen opgetild, alles wordt bekeken. Een bizar gevoel om zo in iemands privéleven te duiken. Uiteindelijk niets aangetroffen, alles weer achtergelaten zoals we het hebben aangetroffen en de deur weer achter ons dichtgetrokken. Uit onderzoek bleek trouwens dat de persoon in de woning niet illegaal was. Hij werd weer netjes thuisgebracht.

Natuurlijk heb ik nog veel meer beleefd. Ik heb geen seconde spijt gehad van de overstap. Ik kan Flevoland aanraden om te werken. En er zijn nog veel vacatures die dit jaar opgevuld moeten worden.
Dit was mijn laatste blog. Ik hoop dat ik jullie wat wijzer heb gemaakt over de politieopleiding en het werk van de politie. Als jullie willen solliciteren of al bezig zijn, veel succes ermee en wellicht tot ziens!”

Rob zit in het tweede jaar van de politieopleiding op de Politieacademie in Apeldoorn. Hij werkte bij het Korps Landelijke Politiediensten en is sinds kort overgestapt naar korps Flevoland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten